Nesten halvparten av de kriminelle i Tyrol er utlendinger

Politiet i Tyrol, Østerrike, ute på oppdrag. REUTERS/Andreas Fischer (AUSTRIA)

I en rapport fra den østerrikske regionen Tyrol fremkommer det at i første halvdel av året var nesten halvparten – 47 prosent – av mistenkte kriminelle av utenlandsk opprinnelse. Dette melder Kronen Zeitung. Politet rapporterer at av 13,360 mistenkte er 6,288 utlendinger.

Mens kriminaliteten generelt har økt med 5 prosent, har antall kriminelle utlendinger i Tyrol økt dramatisk siden 2009, da var “kun” 32 prosent av de mistenkte av utenlandsk opprinnelse. I noen distrikter i regionen er utlendinger enda kraftigere overrepresentert. I Landeck-distriktet var hele 66,9 prosent av de mistenkte utlendinger.

Tilsvarende tall for hele Østerrike er 40,3 prosent. Kun litt under 20 prosent av befolkningen i landet består av utlendinger.

Ifølge Østerrikes innenriksminister Wolfgang Sobotka økte kriminalitet utført av asylsøkere med 54 prosent siste år. Han sa dessuten at de største gruppene representert i statistikken er afghanere, algeriere, marokkanere, nigerianere og syrere.


Publisert: nov 25, 2017 @ 7:24 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.