Villagers watch the Mount Agung volcano erupting during sunrise in Karangasem, Bali island, Indonesia, Sunday, Nov. 26, 2017. A volcano on the Indonesian tourist island of Bali erupted for the second time in a week on Saturday, disrupting international flights even as authorities said the island remains safe. (AP Photo/Firdia Lisnawati)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vulkanen Agung på den populære indonesiske ferieøya Bali spydde i helgen aske 3.000 meter opp i været, sa en talsmann for katastrofemyndigheten.

Lørdag kom det andre utbruddet fra Agung på en uke, men myndighetene sa det ikke påvirket flytrafikken til og fra Bali. Talsmannen sa askeskyen beveget seg mot sørøst over til naboøya Lombok.

– I 8.30-tiden pågikk utbruddet fortsatt, sa talsmann Sutopo Nugroho søndag og la til at farenivået er uendret, én grad under det høyeste nivået.

22. september ble farenivået hevet til høyeste grad, noe som førte til at mer enn 130.000 mennesker forlot sine hjem og søkte tilflukt i midlertidige leire av fryktet for et forestående utbrudd. Sent i forrige måned nedgraderte myndighetene farenivået et hakk etter en jevn nedgang i vulkanaktiviteten.

Sutopo opplyste at rundt 25.000 mennesker fortsatt er evakuert.

Sist det var utbrudd fra den 3.031 meter høye Agung-vulkanen var over en periode på nesten et år fra 1963 til 1964. Da mistet rundt 1.200 mennesker livet.

NTB-DPA
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]