Black Friday gjorde Amazon-grunnlegger til verdens rikeste

Bill Gates (bildet) befinner seg nå på andre plass på Forbes liste over verdens rikeste personer. Kjøpelyst og utsikter til et gigantisk Black Friday-salg gjorde at Amazons øverste sjef Jeff Bezos havnet på førsteplassen. Foto: AP / NTB scanpix

Kjøpelyst og utsikter til et gigantisk Black Friday-salg gjorde at Amazons øverste sjef Jeff Bezos havnet på førsteplass på Forbes’ liste over verdens rikeste.

Aksjekursen i selskapet steg med 2 prosent, ifølge avisa The Independent.

Dermed steg Bezos formue med 2,4 milliarder dollar, og han er den eneste i verden med en formue på over 100 milliarder dollar.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates har lenge tronet øverst på Forbes’ liste over verdens rikeste. For 20 år siden passerte formuen hans 100 milliarder dollar.

I dag er Gates plassert som nummer to på Forbes’ liste og står notert med en formue på 89,4 milliarder. Gates kunne ifølge analytikere imidlertid vært langt rikere dersom han ikke hadde gitt store deler av formuen sin til veldedige formål.

(©NTB


Publisert: nov 26, 2017 @ 4:31 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.