Den væpnede islamistgruppen Boko Haram har tatt seg inn i byen Magumeri nordøst i Nigeria. Angrepet kommer bare dager etter at en selvmordsbomber drepte minst 50 mennesker ved en moske i nabostaten. Her et bilde tatt inne fra moskeen. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den væpnede islamistgruppen Boko Haram har tatt seg inn i byen Magumeri nordøst i Nigeria, ifølge innbyggerne.

Det oppgis at angrepet begynte lørdag klokka 19 i byen som ligger 50 kilometer nord for delstatshovedstaden Maiduguri i Borno. Angriperne skjøt sporadisk rundt seg og kastet sprenglegemer, ifølge Reuters.

– Vi skyndet oss og tok med familiene våre ut i skogen før de klarte å få tak i oss. Nesten alle innbyggerne gjemmer seg her, sier en av dem som rømte byen.

annonse

En nigeriansk militærkilde sier Magumeri er blitt angrepet, men vil ikke bekrefte om byen er overtatt av terroristgruppen.

Angrepet kommer bare dager etter at en selvmordsbomber drepte minst 50 mennesker i en moske i nabostaten Adamawa i et av de dødeligste angrepene siden president Muhammadu Buhari kom til makten for to år siden.

Boko Haram har drept mer enn 20.000 mennesker og tvunget to millioner på flukt siden 2009.

annonse

NTB-TT
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon