Bergen 20100112. c
Del saken
  •  
  •  
  •  

Bergen kommune er i beredskap før minusgradene setter inn. Høy luftforurensning kan føre til prissjokk for bilistene.

– Hvis værvarselet er like tydelig i morgen, må vi vurdere tiltak fra tirsdag eller onsdag. Enten femdobling av bompengene, eller datokjøring, sier Julie Andersland (V), byråd for klima, kultur og næring til Bergens Tidende.

Søndag morgen fikk Bergen kommune et varsel fra Meteorologisk institutt som gjør at Andersland mandag vil kalle inn beredskapsutvalget for luftkvalitet for å få faglige råd.

– Tirsdag og onsdag er det fare for høy luftforurensing. Torsdag er det fare for svært høy luftforurensing, sier hun.

Når det er varslet høy luftforurensning (rødt nivå) i to dager eller mer, har kommunen anledning til å innføre strakstiltak som datokjøring og økte bompenger. Slike tiltak ble innført i januar 2016. Vakthavende meteorolog Steinar Skare ved Meteorologisk institutt sier at slik værsituasjonen er nå, venter de økende luftforurensing utover i uken.

– Sannsynligvis blir det mer og mer dårlig luft fra tirsdag og onsdag, og torsdag og fredag er det fare for høy luftforurensing. Men dette vil temperaturen avgjøre, sier han.

– Når det er kaldere på bakken enn i høyden, blir luftforurensingen fanget i det nedre sjiktet, sier Skare.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]