Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En politiker i Sverigedemokraterna (SD) blir etter alt å dømme kastet ut av partiet etter at han uttalte at muslimer ikke er fullt ut mennesker, melder SVT.

Uttalelsen til Martin Strid under Sverigedemokraternas landsmøte, har skapt sterke reaksjoner. I et resonnement, som ble sendt direkte i SVT Forum lørdag, snakker Strid om en skala fra 0 til 100 der man i den ene enden er 100 prosent «menneske». og i den andre enden 100 prosent «muhammedaner».

– Hvis man er eks-muslim, da har man kommet ganske langt mot å bli fullt ut menneske, sier Strid, som også føyer til at han vil «befri muslimer fra islam».

Søndag startet partiet en prosess som etter alt å dømme betyr at han blir utestengt, skriver SVT.

– Det som Martin Strid sa om muslimer og islam, er overhodet ikke forenlig med vår politikk eller hvordan vi uttrykker oss, sier Magnus Olsson, som leder en partikomité som har ansvar for å vurdere Strids medlemskap.

– Min oppfatning er at hvis jeg hadde vært Martin Strid, så hadde jeg forlatt partiet, sier han videre.

SD har i helgen avholdt landsmøte i Norrköping. Lørdag ble Jimmie Åkesson gjenvalgt som partiets leder.

NTB-TT
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]