14 dømt for homoseksualitet i Egypt

AFP PHOTO / STR

En egyptisk domstol har dømt 14 menn til tre års fengsel for «unormale» seksuelle forhold, ifølge en forsvarsadvokat.

Advokat Ishaq Wadie sier søndag at mennene ble løslatt mot 5.000 egyptiske pund, omtrent 2.300 kroner, i kausjon i påvente av en ankesak.

Rettssaken mot tre andre mistenkte ble forsinket av prosedyremessige årsaker, ifølge advokaten.

Myndighetene i Egypt har slått hardt ned på mennesker som praktiserer såkalte «unormale» seksuelle forhold, som for eksempel homoseksualitet, etter en utendørskonsert i Kairo i september.

Under konserten, hvor det libanesiske bandet Mashrou’ Leila spilte, ble regnbueflagget som representerer lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner, veivet.

Siden konserten har 31 mennesker blitt pågrepet, 10 i direkte tilknytning til arrangementet, ifølge domstols- og sikkerhetsansatte.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 27, 2017 @ 12:41 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.