Oslo 20131011. Lederen av Nobelkomiteen Thorbjørn Jagland og Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad skal offentliggjøre vinneren av årets fredspris på Nobelinstituttet i Oslo fredag formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

De siste dagene har nærmest et samlet politiker-Norge gått imot Carl I. Hagens kandidatur til Nobelkomiteen. De saboterer FrPs kandidat så godt de kan. Ikke kan han sitte i komiteen fordi han er vararepresentant til Stortinget, og ikke kan han få permisjon fra vararepresentant-vervet.

 

Man red ikke de samme prinsippene da deres egne toppfigurer, inkludert Torbjørn Jagland, ble valgt inn i Nobelkomiteen mens de var stortingsrepresentanter. Eller da Erik Solheim, Torbjørn Jagland, Jens Stoltenberg fikk permisjon fra sine verv som faste stortingsrepresentanter for å kunne innta drømmejobbene deres. Men nå rir man prinsippene for alt de er verd? Hvorfor det?

annonse

 

Åpenbart fordi man frykter Carl I. Hagens meninger, kompetanse og kunnskaper i komiteen.

Siden komiteen har presedens for enstemmige vedtak kan vi regne med at Hagen vil være en bremsekloss for utglidninger og håpløse tildelinger, som det har vært mange av de siste årene.

 

Med Carl I. Hagen vil Nobelkomiteen trolig være nødt til å gå tilbake til sitt hovedformål som er nedfelt i Alfreds Nobels testamente. Komiteen kan ikke lengre misbrukes politisk. Det bør alle være glade for.

La oss få Carl I. Hagen inn i Nobelkomiteen. Det vil på sikt bidra til å styrke dens anseelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon