(L/R): France Insoumise Leader Jean-Luc Mélenchon speaks with colleagues Danièle Obono (C) and Clémentine Autain (L) share a light moment at The National Assembly in Paris on August 9, 2017. The French parliament is voting on an ethics bill that will prevent MPs from employing their partners or family members as assistants after a series of scandals / AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Danièle Obono sitter i det franske parlamentet for det venstrevridde partiet til Jean-Luc Mélenchon, France Insoumise (FI). Hun hevder hun ikke ser noe galt i at lærerforbundet Sud-Edcuation 93 ekskluderte hvite franskmenn fra et arrangement der rasisme var tema, rapporterer den lokale radiostasjonen Sud Radio.

– For eksempel kan ofre for kjønnsbasert vold føle at de trenger å snakke med noen de stoler på, folk som deler det samme problemet, sier Obono.

Frankrikes utdanningsminister Jean-Michel Blanquer er ikke enig med Obono. Han annonserte tidligere denne uken at han ville sende en formell klage. Han mener at ekskluderingen av hvite mennesker strider mot grunnloven.

Obono på sin side mener det ikke er noe oppsiktsvekkende med ekskluderingen. Hun hevder dette er vanlig praksis i bevegelser for sosial rettferdighet.

– Kanskje ministeren burde undersøke nøyere? I slike bevegelser har dette vært vanlig.

Det er ikke bare franske lærerorganisasjoner som ønsker å ekskludere hvite europeere i mangfoldets navn. Det britiske media-selskapet BBC har lagt ut en stillingsannonse der de spesifiserer at stillingen kun er åpen for svarte, asiater eller andre ikke-hvite med minoritetsbakgrunn. Stillingsannonsen ligger ute Westminster-jobbportalen w4mp, sammen med andre stillinger innen politikk, media og lobbyvirksomhet.

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]