Head of the Pakistani Tehreek-i-Labaik Ya Rasool Allah radical religious party, Khadim Hussain Rizvi gestures during a press conference regarding Saturday's police operation against them, in Islamabad, Pakistan, Sunday, Nov. 26, 2017. Pakistani Islamists pressed ahead with their rally near Islamabad in even larger numbers on Sunday, a day after clashes with police left six dead and dozens wounded. (AP Photo/Anjum Naveed)
Del saken
  •  
  •  
  •  

– Etter forsikringer fra forsvarssjefen avblåser vi nå sitt-ned-aksjonen, sa Rizvi i en tale til rundt 2.500 demonstranter fra islamistgruppa Tehreek-i-Labaik Ya Rasool Allah (TLY) mandag.

Demonstrantene har sperret en av hovedveiene til Islamabad siden 6. november, i protest mot justisminister Zahid Hamid, som de anklager for blasfemi.

Lørdag rykket over 8.000 politifolk i fullt opprørsutstyr inn for å fjerne de om lag 2.000 demonstrantene. De tok i bruk tåregass, gummikuler og batonger, men ble møtt av illsinte islamister som kastet stein og satte fyr på biler, og som var fast bestemt på å ikke gi seg.

Da styrkene trakk seg tilbake, var seks personer drept og 230 skadd, blant dem mange politimenn, ifølge sykehuskilder. Søndag var de fleste utskrevet, men rundt 20 fikk fortsatt behandling.

Masseprotesten har ført til store trafikkproblemer og nærmest lammet den pakistanske hovedstaden, men mandag meldte statlige medier at Hamid hadde levert avskjedssøknaden til statsminister Shahid Khaqan Abbasi.

Bakgrunnen for blasfemianklagene er at Hamid utelot profeten Muhammed i en ny versjon av eden som politikere må avlegge for å stille til valg.

Han har senere beklaget dette og sagt at det var en skrivefeil.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]