(FILES) This file photo taken on December 07, 2013 shows Musa Hilal (C), the leader of the Arab Mahamid tribe in Darfur, saluting his followers upon his arrival in Nyala, the capital of South Darfur state. Clashes between troops from the Rapid Support Forces (RSF) and fighters loyal to Musa Hilal erupted on November 26, 2017, when a unit of RSF was ambushed near the hometown of Hilal in the state of North Darfur. / AFP PHOTO / -
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statlige medier i landet meldte mandag at stammelederen Hilal og hans sønn er blitt pågrepet av antiopprørsstyrken RSF nær deres hjemby Mustariaha i Nord-Darfur.

– De ble pågrepet etter sammenstøt i området, men sikkerhetssituasjonen er nå stabil, sier generalløytnant Ali Mohamed Salem i en uttalelse.

Hilal er tidligere rådgiver for Sudans president Omar al-Bashir. I tillegg beskyldes han for å ha ledet den beryktede Janjaweed-militsen, som har stått bak drap og grove overgrep mot etniske afrikanske grupper i Darfur-regionen vest i Sudan.

Både Hilal og president Bashir er ettersøkt for folkemord og andre krigsforbrytelser av Den internasjonale straffedomstolen.

Forholdet mellom Hilal og regjeringen har imidlertid vært konfliktfylt de siste årene. Det har vært en rekke sammenstøt mellom antiopprørsstyrken RSF og Hilals stammekrigere.

Rundt 300.000 mennesker anslås å ha blitt drept i konflikten i Darfur, som brøt ut i 2003. Flere millioner mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine. Konflikten dreier seg blant annet om kamp om ressurser mellom arabisktalende nomader og fastboende etniske afrikanere.

Både regjeringsstyrker, Janjaweed og ikke-arabiske opprørsgrupper har deltatt i konflikten, som var på sitt verste på midten av 2000-tallet.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]