Svensk kunstner “henretter” president Trump i gatekunstverk

Donald Trump. AFP PHOTO / Brendan Smialowski

En svensk kunstner har “henrettet” USAs president Donald Trump i et gatekunstverk i Årsta utenfor Stockholm, dette melder Stockholm Direkt.

Kunstneren kaller seg Årsta Panopticon og er anonym. Kunststykket forestiller president Trump hengende i et rep, som om han var henrettet, sammen med et skilt som erklærer at “forbryteren” har fått sin “velfortjente straff for brudd mot menneskeheten og klimaet”.

På spørsmål fra Stockholm Direkt om han vil drepe president Trump, svarer mannen slik:

– Nei, jeg er ikke sikker på om jeg vil henge ham. Men for en person som lever i grøssernes verden er det en rimelig reaksjon.

På spørsmål om han finner president Trump skummel sier han:

– Finnes det noen som ikke synes det?  Han er en av de største truslene mot miljøet. Det han gjør er et fryktelig lovbrudd, sammenlignbart med folkemord. Og å lage denne modellen var en måte å håndtere min frykt. Og det var moro, sier mannen.


Publisert: nov 28, 2017 @ 7:22 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.