Swedish Minister for Culture and Democracy Alice Bah Kuhnke looks on during an Education, Youth, Culture and Sports ministers meeting at the EU headquarters in Brussels on May 23, 2017. / AFP PHOTO / JOHN THYS
annonse
annonse

Sveriges kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke fra Miljöpartiet har mottatt en forslag til forbedring av transpersoners levekår i en rapport titulert “Transpersoner i Sverige :  forslag for styrket stilling og bedre levekår”. 

Rapporten inneholder en rekke forslag, deriblant muligheten for å innføre et tredje juridisk kjønn og om man kan innføre X som et alternativ som kjønnsmarkør i svenske pass, ifølge Göteborgsposten.

– I Sverige og i Norden har vi “kjønnede” personnumre, noe som er ganske unikt. Men det her innebærer at det kan bli et problem i forhold til myndighetenes system for transpersoner med endret personnummer. At man kastes ut av systemet helt enkelt. Det kan skape store vanskeligheter, sier etterforsker Ulrika Westerlund.

annonse

Ifølge GP har tidligere rapporter vist at levekårene for transpersoner er verre enn for den øvrige befolkningen. Det dreier seg om helseplager og utsatthet i det offentlige rom.

– Mye handler om dårlig behandling, noe som skaper en utsatthet som i sin tur skaper psykiske helseplager, sier Westerlund.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon