Swedish Minister for Culture and Democracy Alice Bah Kuhnke looks on during an Education, Youth, Culture and Sports ministers meeting at the EU headquarters in Brussels on May 23, 2017. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Del saken
 • 165
 •  
 •  
 •  
 •  

Sveriges kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke fra Miljöpartiet har mottatt en forslag til forbedring av transpersoners levekår i en rapport titulert “Transpersoner i Sverige :  forslag for styrket stilling og bedre levekår”. 

Rapporten inneholder en rekke forslag, deriblant muligheten for å innføre et tredje juridisk kjønn og om man kan innføre X som et alternativ som kjønnsmarkør i svenske pass, ifølge Göteborgsposten.

– I Sverige og i Norden har vi “kjønnede” personnumre, noe som er ganske unikt. Men det her innebærer at det kan bli et problem i forhold til myndighetenes system for transpersoner med endret personnummer. At man kastes ut av systemet helt enkelt. Det kan skape store vanskeligheter, sier etterforsker Ulrika Westerlund.

Ifølge GP har tidligere rapporter vist at levekårene for transpersoner er verre enn for den øvrige befolkningen. Det dreier seg om helseplager og utsatthet i det offentlige rom.

– Mye handler om dårlig behandling, noe som skaper en utsatthet som i sin tur skaper psykiske helseplager, sier Westerlund.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 165
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]