Undersøkelse: To av tre tyrkere mener landet klarer seg uten NATO

Majoriteten av Tyrkias befolkning mener landet fint kan klare seg uten NATO. Under en NATO-øvelse i Stavanger i november ble både president Recep Tayyip Erdogan (bildet) og Tyrkias landsfader Mustafa Kemal Atatürk fremstilt som fiender. Det førte blant annet til at landet trakk ut 40 soldater fra øvelsen. Foto: Presidential Press Service / AP / NTB scanpix

Majoriteten av Tyrkias befolkning mener at landet fint kan klare seg uten NATO, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er gjort av Istanbul Economics Research og avdekker at 67 prosent av befolkningen mener Tyrkia kan sørge for sin egen sikkerhet utenfor NATO-alliansen, skriver avisen Daily Sabah.

De siste tre årene har også støtten for NATO-medlemskap sunket fra 76,2 prosent til 58 prosent.

Under NATO-øvelsen på Jåttå i Stavanger tidligere i november ble både president Recep Tayyip Erdogan og Tyrkias landsfader Mustafa Kemal Atatürk fremstilt som fiender i meldinger i et internt nettverk.

Både Norge og NATO har gjentatte ganger beklaget hendelsen overfor Tyrkia. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har forklart at det var en innleid sivilist som hadde skylden for tabben.

(©NTB)


Publisert: nov 27, 2017 @ 7:42 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.