Uppsala, Sverige 20140408. En knivbevæpnet 34-åring mann ble tirsdag morgen skutt og drept av politiet i Uppsala i Sverige. Han skal ha opptredt truende og lot seg ikke affisere av politiets varselskudd. Foto: Staffan Claesson / NTB scanpix

Politiet etterforsker saken som skadeverk og drapsforsøk, men sier samtidig at de ikke er sikre på hva som har skjedd.

– Vi vet på det nåværende tidspunkt ikke hva som har eksplodert, eller om eksplosjonen skjedde med forsett, sier politiets pressetalskvinne Lisa Sannervik.

Politiet utelukker imidlertid ikke at eksplosjonen kan ha vært rettet mot politistasjonen.

– Det er på grunn av hendelser den siste tiden. I forrige uke hadde vi en aksjon i bydelen Gottsunda/Valsätra der vi i etterkant hadde en situasjon som vi tror var en gjengjeldelse mot politiets arbeid i området, sier Sannervik.

Åtte biler som sto parkert i nærheten av politistasjonen i Uppsala, fikk skader i eksplosjonen som ble utløst ved 23-tiden mandag kveld. Mellom bilene og politihuset går det et jernbanespor, og det er omkring 50 meter fra bilene til bygningen.

En 20 år gammel mann er pågrepet i saken. Politiets bombegruppe har natt til tirsdag arbeidet på åstedet.

NTB-TT

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]