Finnish Foreign Minister Timo Soini waits for the informal meeting of the EU foreign ministers to start in Tallinn, Estonia, on Thursday, Sept. 7, 2017. (AP Photo/Liis Treimann)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Finlands utenriksminister Timo Soini skal ifølge Finland Today besøke en rekke skoler i landet. Formålet med besøkene skal være å informere ungdomsskoleelever om hvilke utenrikspolitiske virkemidler Finland benytter seg av for å motvirke voldelig ekstremisme.

– Konflikter legger fruktbar jord for radikalisering og megling er et verktøy for å løse dette. Bærekraftig fred kan kun oppnås dersom man involverer alle parter i diskusjonen, inkludert kvinner, unge og ulike etniske og religiøse grupper, sier Soini.

Besøkene eier rom i forbindelse med Athisaaridagene som har pågått i november. Formålet med Athisaaridagene er å spre bevissthet om megling på alle samfunnsområder. Minister Soini vil fortsette å besøke skoler frem mot nyttår og utover i nyåret.

Under besøkene vil ministeren dessuten snakke om andre utenrikspolitiske virkemidler for å bekjempe radikalisering. Det handler i stor grad om virkemidler knyttet opp mot menneskerettigheter, styrking av kvinners og unges rettigheter, fattigdomsbekjempelse og krisehåndtering.

Utenriksminister Soini presiserer viktigheten av et samfunn som holder sammen.

– I et samfunn der alle føler seg integrert, minsker risikoen for radikalisering. Det er viktig å skape en god fremtid for unge folk spesielt. Meningsfylte aktiviteter og kilder til inntekt er de beste verktøyene for å redusere voldelig radikalisering, sier Soini.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]