Etterretningskomiteen konkluderer med at Trumps valgkampteam ikke samarbeidet med Russland for å påvirke valgresultatet i 2016. Foto: AP/Carolyn Kaster
annonse
annonse

«Trumps milepæl: 100 dager på sine egne eiendommer som president», lød en overskrift i VG nylig. «Av 45 helger som president, har han vært på en av sine egne eiendommer hele 34 av dem,» kunne vi lese. Nå spiller han stort sett golf, ellers er det meste han foretar seg ren idioti, var budskapet så vidt jeg kunne se.

Etter å ha lest denne artikkelen, lurer jeg på følgende. Er denne journalisten kun dum, eller er han bare et produkt av norske mediakonsensus? Det kommer jo stadig eller nesten daglig artikler og nyhetsoppslag der Trump fremstilles som den komplette idiot.

Hva er det med oss her til lands, i vårt lille nisseland, som virkelig har forstått hvor idiotisk Trump er? Hvor mange er vi, og er det virkelig slik at 60 millioner amerikanere er fullkomne idioter som i sin villfarelse kunne være så bortreist og langt inn i tåkeheimen at de kunne stemme på denne mannen?

annonse

Han får nesten daglig spalteplass i nyhetssendingene. Det konkurreres om å sverte mannen. Han latterliggjøres, han er kunnskapsløs, han er en klovn, han opptrer som en 12 åring på twitter, han lytter ikke, han er ikke i stand til å lede, dem han ikke liker, gir han sparken, osv.

Men han er da også en handlingens mann, som vet å sette foten ned for det kan tror på. Hele verden og spesielt IPCC fikk jo bakoversveis da han «talte Roma midt imot» og ikke kunne være med på at vi var i ferd med å ødelegge moder jord ved våre såkalte menneskeskapte klimautslipp. Det ble jammen ikke bedre da han ville sette Amerika først og ikke ville være med på den globale karusellen. Dette er bare to eksempler på at vi har å gjøre med en mann som våger å tale mange midt imot, og det er interessant, og ganske fornøyelig, synes nå jeg.

Men i stedet for å lytte litt til denne merkelige og uortodokse presidenten, så går alle rett i skyttergravene. I stedet for å kunne stoppe litt opp, og kanskje reflektere og bruke litt over det han representerer, så blir det lettere å gjør ham til klovn.

Og hva med talen han holdt i FN nå i september som var både interessant og ganske vettug. Der sa han bl.a. «Som president i USA vil jeg alltid sette Amerika først, akkurat som dere vil, og bør, gjøre med deres land,» og han mottok faktisk også applaus. «Alle ansvarlige ledere har et obligatorisk krav om å tjene sine innbyggere, og nasjonalstaten er det beste verktøyet for heve menneskets natur,» fortsatte han. «Vi vil kjempe sammen, ofre sammen og stå sammen for fred, rettferdighet, for familien, for menneskeheten og for den allmektige Gud som skapte oss alle.»

annonse

Dette var litt av det han serverte. Ikke så dumt, spør du meg.

«Politikere må engang lære at de ikke er våre herrer, men folkets tjenere», som vår kjære Erik Bye en gang sa.

Hm. Kanskje det faktisk er noe å hente fra Donald Trump.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon