Merkel fordømmer knivangrep mot innvandringsliberal ordfører

Ordfører Andreas Hollstein i byen Altena sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: AP / NTB scanpix

– Jeg er sjokkert over knivangrepet mot ordfører Andreas Hollstein, og jeg er veldig lettet for at han nå er sammen med familien igjen. Takk også til alle som hjalp ham, sier Merkel.

Hollstein ble angrepet på en kebabrestaurant i Altena mandag kveld.

Gjerningsmannen er identifisert som en 56 år gammel tysk mann. Lokale medier skriver at han var full. Mannen skal selv ha sagt at han angrep Hollstein fordi Altena frivillig har tatt imot flere flyktninger enn byen har vært pålagt å ta imot.

Politiet bekrefter at angrepet ser ut til å ha vært politisk motivert.

Hollstein tilhører Merkels kristenkonservative parti CDU. Han er kjent for liberale holdninger i innvandringsdebatten.

Gjerningsmannen rispet ordføreren i nakken med en 30 centimeter lang kniv, men ble overmannet av folk på stedet. Hollstein kom fra hendelsen med lettere skader.

– Det var folk rundt meg som handlet raskt. Jeg er glad for at jeg fortsatt er i live, sier Hollstein selv til lokalavisa Lokalstimme.

NTB-AP-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 28, 2017 @ 11:26 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.