Ung mann arrestert for terrorplanlegging i Australia

Politiet undersøker et hus i Werribee, i de vestlige forstedene av Melbourne, i forbindelse med arrestasjonen av en mann smo er mistenkt for å planlegge terrorangrep på nyttårsaften, 28. november, 2017. AAP/David Crosling/via REUTERS

Politiet i delstaten Victoria, føderalt politi og etterretningstjenesten opplyser i en uttalelse at en 20 år gammel mann ble arrestert i Australias nest største by Melbourne mandag kveld.

Politiet hevder at 20-åringen planla å kjøpe et våpen og drepe så mange som mulig ved Federation Square midt i Melbourne. Den åpne plassen er et av de mest populære stedene i byen å feire nyttårsaften på.

Den pågrepne er født i Australia, men har somaliske foreldre. Ifølge australsk politi sympatiserer han med den ytterliggående islamistgruppa IS.

Mannen skal ha hatt tilgang på dokumenter fra IS med informasjon om hvordan man bruker et skytevåpen og hvordan man utfører et terrorangrep.

En siktelse er ventet i løpet av tirsdagen. Strafferammen for lovbruddene mannen er anklaget for, kan gi livstid i fengsel.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: nov 28, 2017 @ 11:21 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.