Victorian Police conduct a search of a house in Werribee in the Western suburbs of Melbourne in relation to the arrest of a man suspected of plotting an attack on New Year's Eve, November 28. 2017. AAP/David Crosling/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT.?
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet i delstaten Victoria, føderalt politi og etterretningstjenesten opplyser i en uttalelse at en 20 år gammel mann ble arrestert i Australias nest største by Melbourne mandag kveld.

Politiet hevder at 20-åringen planla å kjøpe et våpen og drepe så mange som mulig ved Federation Square midt i Melbourne. Den åpne plassen er et av de mest populære stedene i byen å feire nyttårsaften på.

Den pågrepne er født i Australia, men har somaliske foreldre. Ifølge australsk politi sympatiserer han med den ytterliggående islamistgruppa IS.

Mannen skal ha hatt tilgang på dokumenter fra IS med informasjon om hvordan man bruker et skytevåpen og hvordan man utfører et terrorangrep.

En siktelse er ventet i løpet av tirsdagen. Strafferammen for lovbruddene mannen er anklaget for, kan gi livstid i fengsel.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]