Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den 42 år gamle mannen som var tiltalt for å ha skutt og drept en jeger i Balsfjord i Troms i februar, er i Nord-Troms tingrett dømt til fire måneders fengsel.

Nord-Troms tingrett har domfelt mannen for uaktsomt drap og brudd på våpenloven, melder Nordlys. Dommen er i samsvar med aktors påstand.

Mads Håvard Larsen (26) døde etter å ha blitt truffet av et skudd som 42-åringen avfyrte på Stormoen avfallsanlegg 28. februar i år. 41-åringen erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, og han forklarte i retten at han var helt sikker på at det var en rev han så i siktet.

I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen må mannen betale til sammen 375.000 kroner i erstatning til Larsens foreldre og samboer. Han er også fradømt retten til å drive jakt i fem år. Våpenet og utstyret han brukte, blir også inndratt.

26-åringen døde umiddelbart av massive hjerneskader. Det var tiltalte selv som meldte fra til politiet. Det var mørkt da jakten pågikk, og tiltalte brukte en rifle med et påmontert termisk sikte.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]