– Mange drept i tyrkisk angrep på kurdiske stillinger i Irak

Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO/MUSTAFA OZER

Angrepet skal ha skjedd i Asos-regionen mandag og vært rettet mot «en separatistisk terrororganisasjon», heter det i en uttalelse fra det tyrkiske militæret. Tyrkia omtaler konsekvent den kurdiske PKK-geriljaen som en terrororganisasjon.

I tillegg til over 80 drepte, ble mange også såret, heter det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kommet uavhengige bekreftelser på opplysningene.

Angrepet skal også ha ødelagt et stort ammunisjonslager, to pansrede kjøretøyer, kurdiske skjulesteder og en tunnel.

PKK-geriljaen innledet en kamp for selvstendighet i Tyrkia i 1984. Etter at våpenhvilen brøt sammen i 2015, har de tyrkiske militæroperasjonene mot PKK økt kraftig i det sørøstre Tyrkia og mot PKK-baser i Nord-Irak.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: nov 29, 2017 @ 11:32 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.