Turkish soldiers take part in a military exercise, in the town of Cizre, some 10 km far from the Turkish-Iraqi border, 05 June 2007. Ankara has long been frustrated Washington's and Baghdad's reluctance to stamp out the Kurdistan Workers' Party (PKK) PKK presence in the autonomous enclave and has threatened to carry out a cross-border operation if the United States and Iraq fail to do so. AFP PHOTO/MUSTAFA OZER
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Angrepet skal ha skjedd i Asos-regionen mandag og vært rettet mot «en separatistisk terrororganisasjon», heter det i en uttalelse fra det tyrkiske militæret. Tyrkia omtaler konsekvent den kurdiske PKK-geriljaen som en terrororganisasjon.

I tillegg til over 80 drepte, ble mange også såret, heter det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kommet uavhengige bekreftelser på opplysningene.

Angrepet skal også ha ødelagt et stort ammunisjonslager, to pansrede kjøretøyer, kurdiske skjulesteder og en tunnel.

PKK-geriljaen innledet en kamp for selvstendighet i Tyrkia i 1984. Etter at våpenhvilen brøt sammen i 2015, har de tyrkiske militæroperasjonene mot PKK økt kraftig i det sørøstre Tyrkia og mot PKK-baser i Nord-Irak.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]