Turkish soldiers take part in a military exercise, in the town of Cizre, some 10 km far from the Turkish-Iraqi border, 05 June 2007. Ankara has long been frustrated Washington's and Baghdad's reluctance to stamp out the Kurdistan Workers' Party (PKK) PKK presence in the autonomous enclave and has threatened to carry out a cross-border operation if the United States and Iraq fail to do so. AFP PHOTO/MUSTAFA OZER
Del saken
  •  
  •  
  •  

Angrepet skal ha skjedd i Asos-regionen mandag og vært rettet mot «en separatistisk terrororganisasjon», heter det i en uttalelse fra det tyrkiske militæret. Tyrkia omtaler konsekvent den kurdiske PKK-geriljaen som en terrororganisasjon.

annonse

Annonse

I tillegg til over 80 drepte, ble mange også såret, heter det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kommet uavhengige bekreftelser på opplysningene.

annonse

Annonse

Angrepet skal også ha ødelagt et stort ammunisjonslager, to pansrede kjøretøyer, kurdiske skjulesteder og en tunnel.

annonse

Annonse

PKK-geriljaen innledet en kamp for selvstendighet i Tyrkia i 1984. Etter at våpenhvilen brøt sammen i 2015, har de tyrkiske militæroperasjonene mot PKK økt kraftig i det sørøstre Tyrkia og mot PKK-baser i Nord-Irak.

NTB-AFP

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse