OSLO 20090605 En person leser på nettsida til facebook . Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann bosatt i Sørvest politidistrikt fikk nylig besøk av politiet etter at han skrev flere hetsende kommentarer om tidligere SSB-direktør Christine Meyer.

Kommentarene ble skrevet i en Facebook-tråd, og hadde ifølge Sørvest politidistrikts skjermbilder flere likerklikk.

Ifølge Dagsavisen hadde mannen blant annet skrevet om Meyer at “Hun er i ferd med å gjøre Norge til et helvete og må derfor brennes på bålet som heks” og ” … hun er så stygg at hun burde ha blitt henrettet på stedet”.

Politiet besluttet å oppsøke mannen og konfrontere ham med utsagnene, hvorpå han i starten skal ha gitt uttrykk for at offentlige personer eller politikere “måtte tåle å få såpass kritikk”. Han bekreftet også å ha skrevet lignende kommentarer tidligere.

Da fikk han klar beskjed om at det ikke er lov å skrive hva som helst i kommentarfelt på nettet.

– Og utover i samtalen viste han økt forståelse for at han hadde vært for krass i kritikken og skrevet kommentarer som i ytterste konsekvens er straffbare, skriver Sørvest politidistrikt på sin egen Facebook -side.

Det er uklart om mannen blir straffet for forholdet, men politiet viser til straffelovens paragraf 185, der det heter at den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter fram en diskriminerende eller hatefull ytring kan straffes med bot eller fengsel i inntil tre år.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]