Mann fikk politiet på døra etter å ha netthetset SSB-Meyer

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

En mann bosatt i Sørvest politidistrikt fikk nylig besøk av politiet etter at han skrev flere hetsende kommentarer om tidligere SSB-direktør Christine Meyer.

Kommentarene ble skrevet i en Facebook-tråd, og hadde ifølge Sørvest politidistrikts skjermbilder flere likerklikk.

Ifølge Dagsavisen hadde mannen blant annet skrevet om Meyer at “Hun er i ferd med å gjøre Norge til et helvete og må derfor brennes på bålet som heks” og ” … hun er så stygg at hun burde ha blitt henrettet på stedet”.

Politiet besluttet å oppsøke mannen og konfrontere ham med utsagnene, hvorpå han i starten skal ha gitt uttrykk for at offentlige personer eller politikere “måtte tåle å få såpass kritikk”. Han bekreftet også å ha skrevet lignende kommentarer tidligere.

Da fikk han klar beskjed om at det ikke er lov å skrive hva som helst i kommentarfelt på nettet.

– Og utover i samtalen viste han økt forståelse for at han hadde vært for krass i kritikken og skrevet kommentarer som i ytterste konsekvens er straffbare, skriver Sørvest politidistrikt på sin egen Facebook -side.

Det er uklart om mannen blir straffet for forholdet, men politiet viser til straffelovens paragraf 185, der det heter at den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter fram en diskriminerende eller hatefull ytring kan straffes med bot eller fengsel i inntil tre år.

(©NTB)


Publisert: nov 29, 2017 @ 11:23 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.