(FILES) This file photo taken on December 20, 2016 shows forensic experts examining the scene around a truck that crashed into a Christmas market on December 20, 2016 in Berlin. German police in Berlin on January 3, 2017 searched a home of asylum seekers where a 26-year-old Tunisian, who had contact with Anis Amri, lives and a second search took place in an apartment in Berlin housing a former roommate of the alleged perpetrator of the attack that killed 12 people. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tenåringen, som kom til Tyskland i 2015, ble pågrepet i en leilighet i Bayern og han skal ha vært i politiets og myndighetenes søkelys lenge.

I juni ble han pågrepet i forbindelse med en annen sak, og under husransakelse hos ham ble det gjort funn som ga grunn til å etterforske ham for mulige terrorplaner, opplyste statsadvokat Georg Freutsmiedl onsdag.

Politiet fant blant annet IS-symboler, dokumenter som beskrev hvordan man lager bomber og får tak i lastebil, samt opptak der han påtok seg ansvaret for aksjoner.

Det er ikke kjent hvor 19-åringen planla å gjennomføre en terroraksjon.

19. desember i fjor kjørte den 24 år gamle tunisiske asylsøkeren Anis Amri et vogntog ett inn i en folkemengde på et julemarked på Breitscheidsplatz i Berlin. Tolv personer ble drept og 48 ble skadd i angrepet, og tysk politi har vært på vakt mot lignende angrep siden.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]