Terrormistenkt syrisk tenåring pågrepet i Tyskland

En 26-år gammel tunisisk asylsøker kjørte en lastebil inn i et julemarked 20. desember 2016 i Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Tenåringen, som kom til Tyskland i 2015, ble pågrepet i en leilighet i Bayern og han skal ha vært i politiets og myndighetenes søkelys lenge.

I juni ble han pågrepet i forbindelse med en annen sak, og under husransakelse hos ham ble det gjort funn som ga grunn til å etterforske ham for mulige terrorplaner, opplyste statsadvokat Georg Freutsmiedl onsdag.

Politiet fant blant annet IS-symboler, dokumenter som beskrev hvordan man lager bomber og får tak i lastebil, samt opptak der han påtok seg ansvaret for aksjoner.

Det er ikke kjent hvor 19-åringen planla å gjennomføre en terroraksjon.

19. desember i fjor kjørte den 24 år gamle tunisiske asylsøkeren Anis Amri et vogntog ett inn i en folkemengde på et julemarked på Breitscheidsplatz i Berlin. Tolv personer ble drept og 48 ble skadd i angrepet, og tysk politi har vært på vakt mot lignende angrep siden.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 29, 2017 @ 5:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.