Fra opptaksprøvene til Sjøforsvarets befalsskoler og krigsskole i 2014. Kandidatene ble utsatt for fysiske tester. Her ser vi kandidater i båreløypa der de som lag måte frakte en tenkt såret pasient. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De tre befalsskolene for Luftforsvaret, Hæren og Sjøforsvaret legges ned og samles i én ny skole på Sessvollmoen i Ullensaker kommune i Akershus.

Luftforsvarets befalsskole, Sjøforsvarets befalsskole på Madla og Hærens befalsskole på Rena skal alle legges ned, skriver Fædrelandsvennen. Det ble kjent torsdag formiddag. En ny felles Forsvarets befalsskole opprettes på Sessvollmoen for de tre våpengrenene.

For bare ett år siden vedtok Stortinget å flytte befalsskolen og de øvrige skolefunksjonene på Kjevik til Værnes.

– Det er veldig kort tid siden det ble vedtatt å flytte til Værnes, så dette har gått svært fort, sier major Ivar Bergundhaugen som er nestleder ved Luftforsvarets befalsskole (LBSK) på Kjevik.

Kontreadmiral Louise Dedichen, som er sjef for Forsvarets høgskole, informerte torsdag de ansatte ved LBSK om planene.

– Bakgrunnen er innføringen av ny militær ordning som nå får to søyler, én ledet av offiserer som er generalister, og én av befal som er spesialister, sier Bergundhaugen.

Forsvarssjef Håkon Bruun-Hanssen ønsker å samle skolene og har gått gjennom utdanningssystemet for framtidas forsvar. Onsdag ble gjennomføringsplanen for utdanningsreformen levert til Forsvarets høgskole, som får ansvar for å gjennomføre den.

Luftforsvarets tekniske skole omfattes ikke av planene.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]