VÄSTERÅS071130 Wennströmska gymnasiet utrymdes på Fredagen efter hot mot skolan. Fotouppdrag Scanpix Foto:Peter Arwidi/SCANPIX Kod:62225
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bruken av kameraovervåkning i det svenske samfunnet blir stadig mer utstrakt. For drøyt ti år siden hadde kun 5 skoler kameraovervåkning i Skåne, ifølge SVT.

– I dag er det mer enn 130. Det absolutt vanligste er at man vil ha kameraer til kriminalitetsforebyggende formål og at man har et problem med hærverk på skolen. Ofte i tilknytning til fasader der man angir at det koster veldig mye å gjøre noe med de problemene som hærverket medfører, sier Henrik Kvennberg, som jobber ved Länsstyrelsen med å gi ut tillatelser til kameraovervåkning

En av skolene som har overvåkning er Linåkerskolan i Svalöv. Skolen har vært utsatt for mordbrann og hærverk de siste to årene

På spørsmål om hva som er årsaken til utviklingen sier Henrik Kvennberg:

– Det finnes flere grunner til det. Vi har en teknologiutvikling på dette området der vi kan se at det som var vanlig for ti, tjue år siden er betydelig vanligere og kanskje heller ikke koster like mye.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]