French President Emmanuel Macron (L) speaks with Gabon's President Ali Bongo (L) and King Mohammed VI of Morocco during the 5th African Union - European Union (AU-EU) summit in Abidjan, on November 29, 2017. Ivory Coast President opened a Europe-Africa summit on November 29, calling for "all urgent measures" to end migrant abuses, including slave trading in Libya. / AFP PHOTO / SIA KAMBOU
Del saken
  •  
  •  
  •  

Det skjer etter at det tidligere denne måneden kom fram at mennesker i flere flyktningleirer i Libya er utsatt for slavehandel.

Ledere fra Libya, Frankrike, Tyskland, Tsjad og Niger, samt fem andre land, var til stede da beslutningen om å evakuere migranter ble tatt. De fleste av dem vil bli sendt til sine hjemland, bekrefter Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Libya har bekreftet at de vil identifisere leirene hvor disse barbariske handlingene har funnet sted, sa Macron etter møtet.

Tidligere har en rekke organisasjoner advart om at migranter som blir sittende fast i Libya i sitt forsøk på å nå Europa, lever under forferdelige forhold i fangeleirer. De har også anklaget EU for å bidra til migrantenes skjebne ettersom unionen har innledet et samarbeid med den libyske kystvakten for å hindre at migranter tar seg til Europa.

Møtet fant sted i Abidjan i Elfenbenskysten onsdag kveld, der EU og Den afrikanske union tidligere på dagen startet sitt toppmøte.

NTB-AFP-Ritzau

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]