Libya tillater evakuering av migranter etter hastemøte

Den franske presidenten Emmanuel Macron (L) snakker med Gabons president Ali Bongo (L) og kong Mohammed VI av Marokko under toppmøtet 5. april i Afrika (AU-EU) i Abidjan den 29. november 2017.

Det skjer etter at det tidligere denne måneden kom fram at mennesker i flere flyktningleirer i Libya er utsatt for slavehandel.

Ledere fra Libya, Frankrike, Tyskland, Tsjad og Niger, samt fem andre land, var til stede da beslutningen om å evakuere migranter ble tatt. De fleste av dem vil bli sendt til sine hjemland, bekrefter Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Libya har bekreftet at de vil identifisere leirene hvor disse barbariske handlingene har funnet sted, sa Macron etter møtet.

Tidligere har en rekke organisasjoner advart om at migranter som blir sittende fast i Libya i sitt forsøk på å nå Europa, lever under forferdelige forhold i fangeleirer. De har også anklaget EU for å bidra til migrantenes skjebne ettersom unionen har innledet et samarbeid med den libyske kystvakten for å hindre at migranter tar seg til Europa.

Møtet fant sted i Abidjan i Elfenbenskysten onsdag kveld, der EU og Den afrikanske union tidligere på dagen startet sitt toppmøte.

NTB-AFP-Ritzau

(©NTB)


Publisert: nov 30, 2017 @ 8:55 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.