Oslo 20160301. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre etter møtet der de parlamentariske lederne der de diskuterte innstramninsgforslagene i asylpolitikken med statsministeren og integreringsministeren.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

77 prosent sier seg meget eller ganske enige i at «oktoberbarna» og andre som omfattes av Stortingets asylvedtak skal få bli i Norge mens søknadene revurderes. 

Det viser en meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

– Denne målingen viser klart at det er bred støtte til at Stortinget satte ned foten for regjeringens håndtering av denne saken, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til avisen.

14. november fattet Stortinget, mot Høyres og Frps stemmer, et vedtak som blant annet innebærer at noen av de såkalte oktoberbarna som kom til Norge fra Afghanistan i 2015, vil få søknaden sin behandlet på nytt.

53 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer de er meget enige i at barna skal få bli i Norge mens søknadene behandles på nytt. 24 prosent svarer de er ganske enige, 7 prosent svarer at de er verken enig eller uenig. Samtidig svarer kun 5 prosent at de er litt uenige og 9 prosent at de er meget uenige. Kun 2 prosent svarte at de ikke vet.

Respondentene er ikke spurt om de støtter at barna skal få søknadene sine behandlet på nytt. Det understreker innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp):

– Undersøkelsen spør ikke om folket ønsker liberaliseringer av asylpolitikken.

Statsråden sier samtidig at hun også er enig i at de det gjelder skal bli i landet mens søknadene behandles.

– Det er helt ufornuftig å sende ut disse personene først, revurdere sakene deres, for så å hente dem tilbake om de får opphold, sier Listhaug.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]