OSLO 20100806. Eksteriør av NRK, Norsk Rikskringkastings bygninger på Marienlyst. Radio og tv. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Del saken
 • 677
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvordan er det mulig at Kringkastingsrådet gang på gang nærmest ignorerer alle klagene som kommer inn til dem? Hvorfor griper ikke kulturministeren inn og ordner opp? Er hun helt handlingslammet?

Kulturministeren er generalforsamling i NRK. Med andre ord kan hun skifte ut hvem hun vil, eller kaste hele styret. Så vi kan med rette lure på hvorfor ingenting skjer selv etter en seerstorm av klager, slik det var i hijab-saken. Kringkastingssjefen var blant de første til å kritisere klagerne. Her burde Kringkastingsrådet gitt streng beskjed, da han går langt over streken i sin rolle som kringkastingssjef.

Vi har lov til å lure på om dette er politisk, og det i virkeligheten er byråkratene som bestemmer. Høyrefolk har alltid vært meget diplomatiske overfor de ansatte nedover i rekkene, men det får da være grenser.

Jeg tør påstå at de fleste toppene og avdelingslederne i alle departementene har en sosialistisk innstilling, og dette kommer til utrykk i deres avgjørelser i de fleste saker som de behandler. Dette strider selvfølgelig med alle etiske og moralske prinsipper, da NRK og Kringkastingsrådet burde gjenspeile befolkningens valgresultat i det siste Stortingsvalget. Det er dette vi kaller demokrati i praksis.

Dette er, som de fleste på borgerlig side vil være enig i, langt i fra tilfelle i dagens NRK og Kringkastingsråd. Det må derfor tas et oppgjør med ubalansen her. Etter min mening bør hele Kringkastingsrådet skiftes ut, da de ikke gjør jobben sin for befolkningen de er satt til å tjene.

Vi ønsker alle å unngå konflikter så langt det lar seg gjøre, men i flere tilfeller i disse to institusjonene, har det vist seg ikke å nytte med advarsler. Siste utspill med å sitte å fleipe med FrPs Christian Tybring- Gjedde og kalle han «nazi-fisk», er langt over grensen for å kunne kalles underholdning.

Kringkastingssjef Eriksen var som kjent politisk rådgiver for SVs Erik Solheim, før han meldte overgang til AP. Da han så ble ansatt som Kringkastingssjef, meldte han seg ut av AP.

Dette er dessverre en vanlig fremgangsmetode i politikken i dag, og han er selvfølgelig ikke den siste som gjør det heller. Men når noe blir spetakkel av, slik det er blitt i flere saker angående NRK og Kringkastingsrådet, bør det også finnes en som våger å renske opp, m.a.o. en som Sylvi Listhaug.

Uansett må dette får en løsning som storparten av den norske befolkningen kan si seg fornøyd med, tross alt er NRK en tvungen lisenskanal som alle husstander i Norge må betale årsavgift til. Det skulle bare mangle at lisensbetalerne ikke skulle ha noe å si om måten NRK drives på.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 677
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]