New York Times: – Trump vil erstatte Tillerson med Pompeo

Utenriksminister Rex Tillerson fotografert da han holdt en tale i Washington tirsdag. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP / NTB scanpix

Utenriksminister Rex Tillerson har falt i unåde hos president Donald Trump, som ønsker å erstatte ham med Mike Pompeo, hevder New York Times.

Avisen har sine opplysninger fra anonyme kilder i den amerikanske regjeringen. Skiftet kan skje i løpet av få uker.

Det er flere ganger meldt at Trump og Tillerson, som har bakgrunn som toppsjef i Exxon Mobile, har hatt et anstrengt forhold. Det har også tidligere gått rykter om at utenriksministeren var på vei ut.

Utenriksministeren skal ved en anledning ha kalt presidenten «idiot» i en privat samtale, og Trump uttalte i en Twitter-melding i oktober at Tillerson «kastet bort tiden» med sitt diplomati overfor Nord-Korea.

– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, skrev Trump.

Mike Pompeo er i dag CIA-sjef. Han kan komme til å erstattes av Tom Cotton, som representerer Arkansas i Senatet. Han har vært en sentral alliert av presidenten i sikkerhetsspørsmål, og skal være positivt innstilt til å ta på seg jobben i CIA.

Trumps stabssjef John F. Kelly skal ha utarbeidet en plan for rokeringen, som kan komme til å skje rundt årsskiftet.

Tillerson skal etter planen på en reise til flere europeiske land i neste uke.

(©NTB)


Publisert: des 1, 2017 @ 10:51 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.