Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har vært en betydelig innstramming i bankenes utlånspraksis som følge av boliglånsforskriften, men nordmenns gjeld fortsetter å øke.

– Dette gir grunn til bekymring, sier Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen til Dagens Næringsliv.

Tilsynet la onsdag fram den andre utgaven av rapporten «Finansielt Utsyn 2017».

Den gjennomsnittlige gjeldsbelastningen blant norske husholdninger er nå på rekordhøye 222 prosent av den disponible inntekten, skriver avisen. Samtidig sørger en rekordlav rente for at husholdningenes rentebelastning fortsatt er relativt lav.

Finanstilsynet frykter at befolkningen undervurderer sannsynligheten for økte renter og påpeker at mange låntakere er svært sårbare for renteøkninger.

– Norske låntakere har lenge foretrukket flytende renter på sine boliglån. Årets boliglånsundersøkelse viser at andelen nye lån med fast rente har falt ytterligere, og nå er så lav som 4 prosent. Det innebærer at norske husholdninger rammes raskt ved en renteoppgang, og dette kan få store negative virkninger i norsk økonomi, heter det i en uttalelse fra tilsynet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]