Oslo 20170113. Fredag presenterer politidirektør Odd Reidar Humlegård sin beslutning om hvordan det enkelte politidistrikt skal organiseres på lokalt nivå (politiets lokale tjenestestedsstruktur) på en pressekonferanse i Politidirektoratet i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politidirektoratet støtter bevæpningsutvalgets forslag om å ha ubevæpnet politi som hovedmodell i Norge, men åpner opp for bevæpning i noe større grad.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård presenterte torsdag politidirektoratets innspill til bevæpningsutvalgets forslag om å videreføre dagens våpenordning i politiet.

Under pressekonferansen kom det fram at Politidirektoratet støtter bevæpningsutvalgets forslag om å ha ubevæpnet politi som hovedmodell i Norge.

Politimesterne i de tre største byene Oslo, Bergen og Trondheim ønsker bevæpning på generelt grunnlag, og Humlegård vektla at direktoratet støtter innspillene om å åpne opp for bevæpning i noe større grad enn hva dagens regelverk tillater. Han presenterte «områdebevæpning», en løsning som kan åpne for bevæpning i flere situasjoner enn dagens regelverk tillater.

Politidirektøren foreslår å senke terskelen for at patruljerer skal bevæpne seg når de er i utsatte områder, blant annet i områdene rundt Oslo sentralstasjon og Oslo lufthavn.

I mars konkluderte bevæpningsutvalget med at politiets våpen fortsatt bør ligge innelåst i bilen. Seks av utvalgets sju medlemmer sa nei til generell bevæpning av politiet. Beredskapstroppens tidligere leder Anders Snortheimsmoen utgjorde mindretallet som mener politiet bør bære et uladd våpen, med ammunisjon tilgjengelig.

Totalt ønsker seks politidistrikt en videreføring av dagens ordning. Tre politidistrikt støtter mindretallets forslag om å bære uladd våpen, mens tre politidistrikt og Politiets utlendingsenhet (PU) ønsker generelt bevæpnet politi.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]