Russland ber Egypt om lov til å bruke landets luftrom og flybaser

Russlands president Vladimir Putin (til venstre) og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi fotografert sammen under Sisis besøk i Sotsji i august. Foto: Alexei Druzhinin / AP / NTB scanpix

Det russiske forsvarsdepartementet står bak utkastet, som torsdag ble signert og publisert av statsminister Dmitrij Medvedev.

Avtaleutkastet går ut på at russiske krigsfly skal få bruke egyptiske flybaser og åpner for russisk bruk av egyptisk luftrom. Hvis Egypt går med på avtalen, betyr det at Moskva får utvidet sitt fotfeste i Midtøsten og Nord-Afrika. Fra før er Russland til stede i Syria.

Avtaleutkastet er også gjensidig – Egypt skal få bruke russiske flystriper. Avtalen skal gjelde i fem år og kan utvides ytterligere, heter det videre. Avtalen er med Medvedevs signatur nå sendt tilbake til forsvarsdepartementet, som dermed har fått i oppgave å inngå forhandlinger om en endelig sluttavtale med Egypt.

Egypts president Abel Fattah al-Sisi og hans regjering har utvidet militærsamarbeidet med Russland og inngått avtaler om kjøp av russiske jagerfly, helikoptre og våpen.

NTB-AP-DPA

(©NTB)


Publisert: nov 30, 2017 @ 10:25 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.