Trump til May: Fokuser på terrorister, ikke på meg

USAs president Donald Trump mener Storbritannias statsminister Theresa May bør fokusere på sitt eget land etter kritikken han fikk for å spre omstridte videoer. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump mener Storbritannias statsminister Theresa May bør fokusere på sitt eget land etter kritikken han fikk for å spre omstridte videoer.

– Theresa May, ikke fokuser på meg, fokuser på den destruktive radikale islamistiske terroren som skjer i Storbritannia, skrev presidenten på Twitter.

Reaksjonene er mange etter at Donald Trump retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold og knuser en statue av jomfru Maria.

En talsmann for Storbritannias statsminister sa det var galt av Trump å dele videoene, som først ble lagt ut på Twitter av Jayda Fransen, nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

Flere britiske opposisjonspolitikere krever at May trekker tilbake invitasjonen som Trump har fått til å komme på statsbesøk til Storbritannia.

Trump har takket ja til invitasjonen, men dato for besøket er ennå ikke fastsatt.

(©NTB)


Publisert: nov 30, 2017 @ 9:07 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.