NTB scanpix
annonse
annonse

Det var enklere å være menneske på 70-tallet. Vi løp barbeint gjennom sommeren og lekte cowboy og indianer. Ja, for den gangen het det indianer. Nå skal det hete den amerikanske urbefolkningen.

Det er liksom ikke helt det samme og leke cowboy og den amerikanske urbefolkningen, men det spiller i grunn liten rolle, for barn leker ikke cowboy og den amerikanske urbefolkningen lenger. Nå er det ikke en unge å se ute, ungene i gata er inne. Inne på rommet sitt og spiller dataspill.

Og nå står julen for døren. Det skal feires. Vi skal feire at Gud ble menneske som oss og kom til oss på en underlig måte; og med den følger det nok en mengde nymotens ting. Krenkelse – folk blir så krenket. Vi blir krenket av julesanger, julenek, juletre, kirkebesøk og faens oldemor. Ungene skal ikke i kirken til jul. Gud forby de kan bli mentalt skadet.

annonse

De arrangerer ikke lenger juleavslutning, men kaller det desemberavslutning. “Deilig er jorden” er ikke tillatt å synge lenger. Kanskje ikke jorden er så deilig som da vi var barn? Ja, da vi var barn var det lov å digge Pippis pappa han var en n……konge og het Kaptein Efraim Langstrømpe. Nå skal eventyret skrives om må du forstå.

Det neste som forsvinner, er eventyret om Tornerose. Hun ble antastet av en prins som tok seg til rette og kysset den sovende prinsessen. At de fikk hverandre og levde lykkelig i alle sine år, nei, det gjelds ikke . Vekk med Tornerose! La oss få fjernet juleavslutning, pappaen til Pippi, indianer og cowboy!

Og til slutt må jeg ta med nok en nymotens ting, kristendomskunnskap med religions- og livssynsorientering. Bort med “K” fra KRLE-faget, noen kan bli krenket av den.

annonse

Hvordan i huleste ble det folk av oss som vokste opp på 70-tallet? Ja, det var den gang de rødhvite FFK’erne var helter i byen.

Eller, kanskje er vi en gjeng uvitende bøller.

God adventstid!

 

(Teksten er tidligere publisert på Facebook og er gjengitt med forfatterens tillatelse)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon