TRONDHEIM 20080314: Antibiotika, i tabletter og flytende. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Antibiotikaresepter får snart automatisk ti dagers gyldighet. Målet med tiltaket er å bekjempe antibiotikaresistens.

Leger må i fremtiden overstyre journalsystemet for å få lengre gyldighetstid for antibiotikaresepter enn ti dager. For blåresepter vil imidlertid ett år være standard, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

– Kortere gyldighet på antibiotikaresepter innføres for å unngå at pasienter har resepter liggende og starter egenbehandling med antibiotika på et senere tidspunkt, sier stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).

– Antibiotikaresistens er medisinens klimakrise, og derfor fører vi en offensiv politikk for å begrense unødig bruk av antibiotika, fortsetter han.

Redusert gyldighetstid er ett av tiltakene i handlingsplanen mot antibiotikaresistens i helsetjenesten. Reglene trer i kraft 1. januar 2018.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]