Oslo 20171023. Leder Trygve Slagsvold Vedum taler til Senterpartiets landsstyremøte i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener departementsråd Tor Saglies kritikk av nærpolitireformen og resultatet av den, støtter opp om partiets bekymringer.

Det var på et seminar i regi av Universitetet i Oslo i oktober at Saglie holdt et innlegg der han blant annet sa at reformen har målformuleringer som «ikke henger helt på greip». Eksempelet han brukte var at et nærpoliti skal springe ut av lokalsamfunn, samtidig som lensmannskontor legges ned, skriver Nationen.

– Det er det vi har sagt hele tiden. Politiet blir sentralisert, men man kaller det en nærpolitireform fordi det høres bedre ut, sier Vedum til avisen.

Partilederen mener Saglie understreker det partiet har ment hele tiden: At reformen har vært preget av hastverksarbeid og ikke gagner lokalsamfunn.

Ifølge avisen sa Saglie også at han tror konfliktene rundt politireformen vil øke, noe også Vedum frykter. Selv sier departementsråden at han helt og holdent står bak reformen:

– Min intensjon var å drøfte utfordringer ved gjennomføring av reformer i en faglig kontekst. Det falt ikke heldig ut. Det var ikke min intensjon å undergrave eller skape usikkerhet rundt nærpolitireformen. Jeg erkjenner at jeg i min rolle som departementsråd ikke bør delta i slike faglige seminarer, og jeg kommer ikke til å gjøre det fremover.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]