Mattis tror på diplomatisk løsning i Nord-Korea

USAs forsvarsminister Jim Mattis. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix

– Jeg vil ikke si at diplomati ikke har fungert, sa Mattis.

– Vi vil fortsette å jobbe diplomatisk, vi vil fortsette å jobbe gjennom FN og FNs sikkerhetsråd, og det er vi helt bestemt på, sa han.

Nord-Koreas oppskyting onsdag var den første siden 15. september. Regimet i Pyongyang har pådratt seg omverdenens vrede ved å utvikle atomvåpen og langtrekkende missiler.

– Samtidig vil våre diplomater snakke fra en styrket posisjon fordi vi har militære alternativer, sa Mattis.

Myndighetene i USA har lenge gjort det klart at de ikke vil godta at Nord-Korea får fungerende atomvåpen som kan nå USA. Nordkoreanerne insisterer på at de må ha slike våpen for å skremme USA fra å angripe dem.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: des 1, 2017 @ 7:36 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.