Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Senterpartiet reagerer sterkt på klima- og miljøminister Vidar Helgesens ulvevedtak, der den såkalte Slettåsflokken fredes.

annonse

– Det virker som om Helgesen tror ulvesona er et slags reservat for ulv, det er den ikke, og det har Stortinget gjentatte ganger poengtert overfor Helgesen, sier Sandra Borch fra Senterpartiet.

Slettåsflokken er etablert innenfor ulvesonen i et grenserevir mot svenskegrensen, og den er kjent for å være nærgående og lite redd folk, påpeker hun.

Borch er svært kritisk til at Helgesen går imot rådene fra rovviltnemndene som har uttalt seg i saken. Hun mener Helgesens overprøving av rovdyrnemndene overkjører Stortingets rovdyrforlik.

– Rovviltnemndene la gode, faglige vurderinger til grunn for sitt vedtak. De mente det var nødvendig å ta ut tre flokker for å komme innenfor bestandsmålet. Det er rovviltnemndene som kjenner presset ute, og derfor er det viktig at deres faglige råd blir fulgt slik Stortinget har bestemt, sier Borch.

Borch varsler at Senterpartiet ikke vil gi seg i denne saken og allerede neste uke vil ta opp saken i Stortinget.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.