President Donald Trump speaks about tax reform at the St. Charles Convention Center, Wednesday, Nov. 29, 2017, in St. Charles, Mo. (AP Photo/Andrew Harnik)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Amerikanske tjenestemenn hevder overfor AP at president Donald Trump kan komme til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad neste uke.

En erklæring om at USA anerkjenner Jerusalem som hovedstad, vil være svært kontroversiell og kan komme til å øke spenningene i mange land i Midtøsten. Trump lovet i valgkampen å flytte USAs ambassade til byen.

Byråets kilder hevder kunngjøringen kan komme neste uke, etter flere måneder med interne vurderinger.

Tjenestemennene, som ikke navngis, forteller at Trump er innstilt på å oppfylle sitt valgløfte, men også klar over at en slikt skritt kan gjøre innsatsen for å få på plass en fredsavtale mellom israelerne og palestinerne svært vanskelig.

Planen om å anerkjenne Jerusalem som hovedstad skal ha blitt utarbeidet på et møte med sentrale sikkerhetsrådgivere mandag, der Trump deltok. En ordre om å flytte ambassaden kan komme over helgen, men kildene påpeker også muligheten for at presidenten kan komme til å endre mening.

En annen mulighet som vurderes, skal være en kunngjøring om Jerusalem i en tale onsdag, eller en kunngjøring fra visepresidenten under en reise i området.

Trump-regjeringen uttaler offisielt at noen beslutning ikke er tatt.

Visepresident Mike Pence bekreftet tirsdag at USA vurderer å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

NTB-AP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]