A car of Pakistani police escorts the bus, carrying the England Cricket Team players after their arrival at Islamabad airport, Wednesday, October 26, 2005 in Islamabad, Pakistan. England Cricket Team arrived in Pakistan to play three test and five one-day international matches. (AP Photo/Anjum Naveed)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Minst 17 mennesker ble såret da fem menn iført burka angrep et studenthjem i Pakistan fredag. Angriperne er drept, ifølge lokale medier.

Ifølge den pakistanske nyhetstjenesten Geo News ankom de fem angriperne med rickshaw og var iført heldekkende burkaer med selvmordsvester under.

Angrepet var rettet mot et studenthjem i den nordvestlige byen Peshawar, nær grensa til Afghanistan.

Sikkerhetsstyrker kom raskt til stedet og omringet bygningen med pansrede kjøretøy, og det ble også satt inn helikoptre.

Lokale medier melder om skuddveksling og eksplosjoner, og ifølge øverstkommanderende for sikkerhetsstyrkenes operasjon, Sajjad Khan, er alle de fem angriperne drept.

– De kunne ha forårsaket et blodbad, men politiet og hæren nøytraliserte trusselen, opplyser han.

Minst 17 mennesker ble såret i skuddvekslingen eller skadd da de flyktet fra området, blant dem sju studenter, to soldater, en politimann og en journalist. Tilstanden til de sårede er ikke kjent.

En talsmann for pakistansk Taliban, Muhammad Khurasani, opplyser at det var de som sto bak angrepet og hevder at det var rettet mot den pakistanske sikkerhetstjenesten ISI.

– Våre krigere angrep bygningen fordi den ble benyttet som kontor for ISI, sier han til nyhetsbyrået AFP.

I desember 2014 angrep Taliban en skole drevet av det pakistanske forsvaret i Pakistan og tok elever og lærere som gisler. 151 mennesker ble drept i dette angrepet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]