AfDs parlamentariske leder valgt inn i partiledelsen

Alexander Gauland, en av to parlamentariske ledere i det tyske ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD), ble lørdag kveld valgt inn i partiets ledelse. AFP PHOTO / dpa / Daniel Karmann

Alexander Gauland, en av to parlamentariske ledere i ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD), blir også en av to partiledere.

Gauland vil dele partiledervervet med Jörg Meuthen, som fortsetter i samme verv som han hadde fra tidligere.

Innledningsvis hadde ikke Gauland stilt som kandidat, men etter at to avstemningsrunder ikke ga noe endelig resultat, trakk Doris von Sayn-Wittgenstein og Georg Pazderski seg. Gauland ble deretter valgt på sparket, med 68 prosent av stemmene fra de rundt 600 som hadde møtt opp på partiets kongress i Hannover.

Gauland erstatter Frauke Petry, som forlot partiet i etter valget høst. Hun forklarte sin avgang med at hun mener partiet har vært for ekstremistisk.

Selv nyter Gauland i likhet med Meuthen støtte fra den mer nasjonalistiske fløyen i AfD, som er splittet mellom dem og de som tilhører den konservative tradisjonalistiske fløyen.

AfD sendte sjokkbølger gjennom Tyskland med et historisk godt valg i høst, der de sikret 13 prosent av stemmene fra de tyske velgerne.

(©NTB)


Publisert: des 2, 2017 @ 9:57 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.