A supporter of presidential candidate Salvador Nasralla holds up a political party flag at a burning roadblock set up by demonstrators protesting what they call electoral fraud in Tegucigalpa, Honduras, Friday, Dec. 1, 2017. As the wait for Sunday's election results has dragged on, rock-wielding protesters have increasingly taken to the streets against riot police armed with tear gas, batons and water cannons. (AP Photo/Rodrigo Abd)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Myndighetene i Honduras har erklært unntakstilstand på grunn av volden og urolighetene etter søndagens presidentvalg.

Valget er fortsatt ikke avgjort. Opptellingen av stemmene skulle vært ferdig fredag kveld lokal tid, men opposisjonens protester satte en stopper for det, ifølge landets valgkommisjon. 95 prosent av stemmene er talt opp. De resterende stemmene har blitt opplyst som avvikende eller feilaktige og skal telles opp for hånd.

Det har vært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Honduras etter at president Juan Orlando Hernández ble anklaget for valgfusk.

Opposisjonskandidaten Salvador Nasralla ledet klart etter at 57 prosent av stemmene var talt opp. Valgkommisjonen kunngjorde at de resterende stemmesedlene skulle fraktes til hovedstaden Tegucigalpa for å telles der. Nasrallas ledelse begynte gradvis å krympe, og torsdag ble det opplyst at Hernández hadde tatt føringen.

Nasralla hevder han er valgets rettmessige vinner og at Hernández samarbeider med valgmyndighetene og hæren om å manipulere stemmetellingen.

Honduras sliter med fattigdom, gjengkriminalitet, narkotikasmugling og en av verdens høyeste drapsrater. Antall drap har imidlertid gått ned i perioden Hernández har vært president.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]