Honduras erklærer unntakstilstand

En tilhenger for Opposisjonsalliansens presidentkandidat Salvador Nasralla holder opp et partiflagg. På grunn av urolighetene i landet de siste dagene, har Honduras nå erklært unntakstilstand. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix

Myndighetene i Honduras har erklært unntakstilstand på grunn av volden og urolighetene etter søndagens presidentvalg.

Valget er fortsatt ikke avgjort. Opptellingen av stemmene skulle vært ferdig fredag kveld lokal tid, men opposisjonens protester satte en stopper for det, ifølge landets valgkommisjon. 95 prosent av stemmene er talt opp. De resterende stemmene har blitt opplyst som avvikende eller feilaktige og skal telles opp for hånd.

Det har vært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Honduras etter at president Juan Orlando Hernández ble anklaget for valgfusk.

Opposisjonskandidaten Salvador Nasralla ledet klart etter at 57 prosent av stemmene var talt opp. Valgkommisjonen kunngjorde at de resterende stemmesedlene skulle fraktes til hovedstaden Tegucigalpa for å telles der. Nasrallas ledelse begynte gradvis å krympe, og torsdag ble det opplyst at Hernández hadde tatt føringen.

Nasralla hevder han er valgets rettmessige vinner og at Hernández samarbeider med valgmyndighetene og hæren om å manipulere stemmetellingen.

Honduras sliter med fattigdom, gjengkriminalitet, narkotikasmugling og en av verdens høyeste drapsrater. Antall drap har imidlertid gått ned i perioden Hernández har vært president.

NTB-AFP-AP
(©NTB)


Publisert: des 2, 2017 @ 8:45 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.