People gather at the site of a Saudi-led airstrike near Yemen's Defense Ministry complex in Sanaa, Yemen, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Hani Mohammed)

Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh, som er alliert med Houthi-militsen, sier han er åpen for samtaler med Saudi-Arabia.

annonse

– Jeg oppfordrer våre brødre i nabolandene til å stanse sin aggresjon og fjerne blokaden, så skal vi starte med blanke ark, sa den tidligere presidenten i en fjernsynssendt tale lørdag.

– Vi lover våre brødre og naboer at, etter at en våpenhvile er på plass og blokaden fjernet, skal vi holde direkte samtaler via vår lovlige myndighet representert ved folkeforsamlingen vår, sa Saleh.

Hans forsøksvise tilnærming overfor Saudi-Arabia og dets allierte ble raskt kommentert slik av Houthi-opprørerne selv:

– Salehs tale er et kupp mot vår allianse og partnerskap, og avslører bedrageriet blant dem som hevder å stå imot aggresjon, sier en talsmann for Houthi-militsen til den opprørskontrollerte fjernsynskanalen Al Masirah.

Saudi-Arabia gikk i 2015 i ledelsen for en koalisjon der blant annet De forente arabiske emirater deltar, til krig mot den iranskvennlige Houthi-militsen i Jemen. Saudi-Arabia støtter Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Saleh ble tvunget til å gå av etter omfattende opptøyer under «den arabiske våren» i 2011 og ble erstattet av Hadi, som fram til da hadde vært visepresident. Saleh sluttet seg deretter til Houthi-opprørerne, som grep makten i Sana høsten 2014.

Siden Saudi-Arabia og landets allierte gikk inn i krigen i Jemen i 2015 for å støtte Hadi, har over 8.600 mennesker blitt drept, ifølge FN-tall.

NTB-AFP (©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.