Stange 20160109. Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Underkjølt regn fører til vanskelige kjøreforhold på Østlandet lørdag, særlig i indre og nordlige strøk. Også i nord skaper været trøbbel for trafikken.

Et obs-varsel gjelder for nordlige og midtre deler av Hedmark, Oppland, Telemark og Buskerud, som er mest utsatt.

Lørdag formiddag ble det meldt det om utforkjøringer i en rekke politidistrikt i Sør-Norge, men det er ikke meldt om alvorlige personskader.

– På grunn av regn som fryser på bakken, er det nå stedvis vanskelige kjøreforhold i deler av Akershus, Hedmark og Oppland. Vi oppfordrer alle til å kjøre forsiktig, tvitrer Vegtrafikksentralen øst.

– Vi har varslet alle entreprenører, som er ute og salter. Må du ikke ut, la bilen stå!

Mange utforkjøringer

Nødetatene hadde nok å gjøre i Hønefoss, Modum og flere andre steder i Buskerud, der politiet sier at veldig mange har kjørt ut samtidig.

– Vi er nødt til å kjøre fra sted til sted for å se til at alle som har kjørt av har det bra. Det meldes om flere utforkjøringer i ulike deler av distriktet, så vi har ikke helt oversikt. Men det er veldig glatt nå, sier operasjonsleder Martin Andersen-Gott i Sørøst politidistrikt til NRK.

Bussene står

Kollektivselskapet Brakar meldte lørdag ettermiddag at alle busser på Ringerike sto stille til veiene ble skikkelig strødd.

– Lokaltrafikk på Ringerike går nå igjen, men med forsinkelser, melder selskapet på sin nettside rett etter klokken 17.

Fra Øvre Romerike i Akershus har det også kommet flere meldinger om glatte veier på grunn av underkjølt regn.

– Vi ber alle om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, tvitrer politiet.

Det samme gjorde Oslo-politiet ved 14.30-tiden. Etter en solfylt morgen i hovedstadsområdet, ga lett regn etter hvert svært glatte veier også der.

– Blåste av veien

Ved Nordkapptunnelen på E39 i Finnmark havnet både en buss og en lastebil utenfor veien lørdag. Politiet i Finnmark meldte på Twitter at bussen og lastebilen ligger på landsiden av tunnelen.

Politiet skriver videre at Vegtrafikksentralen har varslet at kjøretøyene ikke vil bli berget før søndag på grunn av været. Veien skal nå være strødd.

Ifølge iFinnmarks reporter på stedet er det svært glatt og mye vind der bussen kjørte ut.

– Veibanen var svært glatt, og bussen ble tatt av kraftige vindkast da den kom ut av tunnelen, sier operasjonsleder Svein Erik Jakobsen i Finnmark politidistrikt til avisa.

Jakobsen sier bussen gikk over autovernet og at hele bussen havnet utenfor veibanen. Sjåføren, som var alene i bussen, ble ikke skadd.

Også politiet i Nordland varsler om vanskelige kjøreforhold på flere fylkesveier.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]