President Donald Trump flashes a thumbs up as the vehicle carrying visiting Libyan Prime Minister Fayez al-Sarraj, arrives outside the West Wing at the White House in Washington, Friday, Dec. 1, 2017. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Det amerikanske senatet har med knapt flertall vedtatt en historisk skattereform i USA i det som er en seier for president Donald Trump.

Skattereformen innebærer et samlet skattekutt på nærmere 1.500 milliarder dollar, rundt 12.000 milliarder kroner, over en tiårsperiode.

Reformen vil senke skatten både for bedrifter og velstående amerikanere, noe som har vært en kampsak for president Donald Trump og Republikanerne.

51 stemte for den største skattereformen på 31 år, mens 49 senatorer stemte imot. Motstanden har vært stor blant Demokratene, men det har også vært kritiske stemmer innad i Trumps eget parti. Til slutt var det kun den republikanske senatoren Bob Corker som stemte imot sitt eget parti.

Corkers beslutning var ikke uventet. Han hadde i forkant gitt uttrykk for bekymring for at reformen ville plusse på enda mer på landets gjeld. Han sa fredag at han ikke ønsker å belaste framtidige generasjoner med enda mer gjeld.

– Store reformer er sjelden populære. Dere husker hvor upopulær Obamacare var da den ble vedtatt, sier Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell i et intervju.

Demokrater har gitt uttrykk for sinne over vedtaket som nå er fattet og viser til at det ble gjort håndskrevne endringer i siste minutt.

Senatets versjon av skattereformen skal nå sys sammen med et vedtak som ble fattet i Representantenes hus tidligere denne måneden. Målet er at disse to ulike versjonene av skattereformen skal samles og vedtas før jul i begge kamrene i Kongressen før de sendes tilbake til Trump for signering.

NTB-AP-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]