A picture taken on December 1, 2017 shows a security perimeter set after a suspicious object prompted the evacuation of a Christmas market in Potsdam. "Suspicions of an unconventional explosive device have been confirmed," police in Brandenburg state outside Berlin said on Twitter. / AFP PHOTO / dpa / Julian Stähle / Germany OUT
Del saken
  •  
  •  
  •  

Julemarkedene i delstaten Brandenburg har gjenåpnet etter funnet av en mistenkelig gjenstand i Potsdam fredag, men sikkerheten er styrket.

Politiet har styrket bemanningen i delstaten, og særlig i gatene i Potsdam der et julemarked ble evakuert fredag, opplyser en talsperson for delstatens politi.

Evakueringen ble iverksatt da det ble funnet en mistenkelig gjenstand som et bud hadde levert til et apotek like ved markedet.

– Gjenstanden var et sylinderformet objekt med kabler, batterier og spikre, men på nåværende tidspunkt har vi ikke funnet noen sprengmekanisme, skrev politiet i Brandenburg på Twitter fredag kveld.

Lørdag forelå det fortsatt ingen nye opplysninger om gjenstanden. Den skal gjennomsøkes ytterligere for analyser og resultatene er ikke ventet å foreligge før i neste uke.

Politiet fortsetter samtidig letingen etter personen som sendte pakken.

NTB-DPA
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]