In this Nov. 16, 2015 photo provided by ABC, correspondent Brian Ross speaks on "Good Morning America," which airs on the ABC Television Network, in New York. ABC has suspended investigative reporter Ross Saturday, Dec. 2, 2017, for four weeks without pay for the network’s incorrect Michael Flynn report on Friday. (Fred Lee/ABC via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ABC News har suspendert en profilert journalist for feilrapportering om at det skal ha vært Donald Trump som ba Michael Flynn opprette kontakt med Russland.

Brian Ross, som er leder for ABC News’ gravegruppe, er suspendert i fire uker, kunngjorde ABC News lørdag.

– Vi beklager på det sterkeste for den alvorlige feilen vi begikk fredag. Brian Ross’ reportasje var ikke blitt godt nok sjekket i henhold til vår redaksjonelle standard, heter det i en uttalelse fra ABC News.

– Det er avgjørende at vi melder korrekt og beholder tilliten som vi har bygget opp. Dette er våre kjerneverdier. Fredag sviktet vi, heter det videre.

Det var under en direktesending fredag at Ross siterte en nær betrodd av Flynn på at Trump hadde beordret Flynn til opprette kontakt med Moskva under valgkampen.

Ross korrigerte sin reportasje noen timer senere. Da sa Ross at Trump ifølge kilden ikke kom med ordren som presidentkandidat, men som valgt president.

Den opprinnelige meldingen var blitt retvitret rundt 25.000 ganger. Dow Jones-indeksen falt over 350 poeng da markedet reagerte på Ross’ første versjon.

– Min jobb er å holde folk ansvarlig og det er derfor jeg er enig med at jeg selv også må stå til ansvar, skrev Ross på Twitter lørdag kveld.

Trump takker ABC News.

– Gratulasjoner til ABC News for å suspendere Brian Ross for hans forferdelig feilaktige og uærlige sak om den russiske, russiske, russiske heksejakten. Flere TV-nettverk og «aviser» burde gjøre det samme med sine falske nyheter!, tvitret Trump lørdag kveld.

NTB-AP-AFP (©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]