Oslo 20170125. Boligannonser i vindu hos en eiendomsmegler i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har blitt mer trøkk i boligmarkedet, og prisbunnen kan snart være nådd, tror meglere.

– Meglerne melder om at det kommer flere på visning. Flere er interesserte i å kjøpe bolig igjen, og det er litt mer trøkk. Vi unngår ikke et nytt prisfall nå før jul, men ser noen lyspunkter for første gang på lenge, sier Grete W. Meier i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

Hun tror prisbunnen snart kan være nådd i Oslo.

– Jeg tror på et prisfall i november og desember, noe som er helt normalt for årstiden, men januar er vanligvis en god måned med høy prisstigning. Det blir neppe så høy prisstigning i januar som vi har sett samme måned i tidligere år, men det er mange boliger som skal ut og litt vil prisene øke. Deretter tror jeg boligprisene vil stabilisere seg flatt, sier Meier.

Fredag viste tall for november en liten prisvekst på 0,2 prosent for brukte Obos-boliger i Oslo. Hittil i år har Obos-prisene i Oslo-området falt med 8,2 prosent.

Tirsdag presenterer Eiendom Norge boligstatistikken for november måned. Administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen tror på et prisfall i november, men ser ikke bort fra at det kan komme en prisstigning i Oslo-markedet tidlig på nyåret.

– Jeg blir ikke forbauset om prisnedgangen snart er over. Når vi ser på totalomsetningen av boliger og hvor mange budgivere det er per objekt som selges, er det ganske ålreit, sier Laugen, som mener at Oslo-markedet er i ferd med å roe seg.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]