Egypt: Advokat dømt for å si at kvinne med opprevne jeans burde bli voldtatt

En egyptisk gutt trakasserer en kvinne som krysser gaten med vennene sine i Kairo. En advokat i Egypt er blitt dømt til tre års fengsel i for å hevde at en kvinne som var iført opprevne jeans, burde bli voldtatt. Foto: AP Foto / Ahmed Abdelatif, El Shorouk

En egyptisk domstol har dømt en advokat til tre års fengsel for å hevde at en kvinne som var iført opprevne jeans, burde bli voldtatt.

Advokaten kom med uttalelsene under et TV-program. Det førte til at mange sendte inn sine klager til statsadvokaten, som til slutt prøvde saken for retten.

Han sto tiltalt for å ha forsøkt «å tøye lovverket og spre ondsinnede utsagn og påstander som var ment å forstyrre den offentlige ro og orden og skade allmennheten».

Advokaten sa at det var en «nasjonal plikt» å voldta kvinner iført trange, opprevne jeans.

Det er ikke klart om dommen blir anket.

Kvinner i Egypt har lenge klaget over at seksuell trakassering som et økende problem i landet. Regjeringen har samtidig i flere år jobbet å forbedre situasjonen ved å stramme inn lovverket.

NTB-AFP (©NTB)


Publisert: des 3, 2017 @ 4:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.