Policemen walk around the main train station on December 31, 2016 during the New Year's eve. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Del saken
  •  
  •  
  •  

Voldsomme angrep mot tysk politi har nådd epidemiske proporsjoner, og kansler Angela Merkels «åpen dør»-politikk har skylden, mener Søren Kern som skriver for den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Offisiell statistikk avslører ikke kilden til volden, men viser en økning i angrep mot politiet siden 2015, da Merkel tillot å ta inn i landet mer enn en million innvandrere, hovedsakelig muslimer, fra Afrika, Asia og Midtøsten. Anekdotiske bevis bekrefter politiets påstander om at innvandrere står bak mange angrep, skriver han.

Det tyske føderale politiet, Bundeskriminalamt, rapporterte om 36,755 angrep mot det tyske politiet i 2016 – eller et gjennomsnitt på 100 per dag, en betydelig økning fra tidligere år. Vold, inkludert verbale og fysiske overgrep, og til og med drap på politifolk har forekommet i alle 16 delstater. Ifølge BKA var problemet størst i Nordrhein-Westfalen, staten med den største innvandrerbefolkningen.

Rekordår i voldelige angrep mot politiet

Ifølge tall referert i tysk radio ser 2017 ut til å bli et nytt rekordår i angrep på politiet. I Berlin ser det ut til å ende med en økning på rundt 70 prosent i Görlitzer Park, som ser ut til å være den verste bydelen i den tyske hovedstaden, ifølge Berliner Morgenpost.

Søren Kern nevner et eksempel fra Gelsenkirchen der to politibetjenter stanset en sjåfør etter at han hadde kjørt på rødt lys. Føreren gikk ut av bilen og løp bort. Da politiet traff på ham, ble de konfrontert med mer enn 50 medlemmer av en arabisk klan. En 15 år gammel gutt angrep en politimann bakfra og slo ham bevisstløs.

Her er noen andre eksempler, nevnt av Søren Kern:

I nærheten av Duisburg ba en politimann en mann å flytte bilen sin, som var ulovlig parkert. Mannen nektet og begynte å skrike mot offiseren. I løpet av få minutter dukket det opp over 250 personer. De begynte å trakassere politimannen, som ringte etter forsterkninger. Mer enn 50 politimenn og 18 politibiler ble pålagt å løse det som hadde begynt som en rutinemessig trafikkprosedyre.

I Mülheim oppstod det et masseslagsmål mellom to rivaliserende klaner, med rundt 80 personer involvert, etter en tvist mellom to tenåringer. Da politiet ankom ble de angrepet med flasker og steiner. Mer enn 100 politifolk, støttet av helikoptre, ble sendt for å gjenopprette orden.

I Dortmund var over 40 innvandrere engasjert seg i en kamp i et flyktninghjem. Da politiet ankom, ble de “massivt angrepet ” av mobben. Politiet brukte hunder for å gjenopprette orden.

I Bremen ble en 25 år gammel mann stukket med kniv av en gruppe innvandrere i Huchting-distriktet. Da politiet kom for å undersøke, ble de umiddelbart omringet av en mobb på mellom 30 og 40 menn. Politiet brukte tåregass og hunder for å gjenopprette orden.

I Leipzig ble en irakisk mann stukket og alvorlig skadet under et masseslagsmål foran en Kebab-restaurant. Da politiet grep inn, angrep mobben dem med flasker og steiner.

Milde straffer resulterer i mer vold

Både den tyske politikvinnen Tania Kambouri, som har gitt ut en bestselgende bok om politiets problemer, og   Freddi Lohse, som er nestleder for det tyske politiforbundet i Hamburg, mener at rettsvesenet tar for mildt på volden innvandrerne utøver, og at milde straffer resulterer i mer vold.

“I uker, måneder og år har jeg lagt merke til at muslimer, for det meste unge menn, ikke har et minimums respekt for politiet. Når vi er ute og patruljerer gatene, blir vi mishandlet av unge muslimer. Det er kroppsspråk, og fornærmelser som “sh * t cop” når de går forbi. Hvis vi stopper trafikken, øker aggresjonen ytterligere, dette er overveldende tilfelle med innvandrere,» sier Tania Kambouri i et intervju med Deutschlandfunk Radio, og hun legger til:

“Jeg skulle ønske disse problemene ble anerkjent og klart adressert. Om nødvendig må lovene styrkes. Det er også svært viktig at domstolene fatter effektive avgjørelser. Mange saker blir stengt eller lovovertredere blir satt fri på prøve. Det som skjer i domstolene i dag er en vits. ”

«Mange innvandrerforbrytere ser det tyske rettssystemet som et grønt lys for å fortsette krenkende atferd: “De er vant til tøffere konsekvenser i hjemlandet. De har ingen respekt for oss,” sier Freddi Lohse.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]